Focus Funnel Programma

Iedere programma bevat:

  • Videomodules
  • Een e-book, zodat je zelf niet hoeft mee te schrijven
  • Een start- en een eindmeting
  • Profiteer van mijn onderzoeksskills en leer jezelf beter kennen
  • Krijg meteen inzicht in wat je hebt bereikt in korte tijd
  • Een planner waarmee je dat wat je leert direct in jouw dagelijkse praktijk kunt brengen
  • Voorbeelden, opdrachten en overige hulpmiddelen
  • Was het niet voor jou? No worries, dan krijg je gewoon 100% van je aankoopbedrag terug. Stuur binnen 14 dagen na aankoop even een mail en het is geregeld.

Programma’s waar je direct mee kunt beginnen

Deep Work

Deep Work* wil zeggen dat je gefocust aan grote taken werkt. Zonder dat je je laat afleiden door kleinere, minder belangrijke taken (zoals je e-mail checken). Eigenlijk laat je je gewoon helemaal nergens door afleiden. Je gaat dus écht met een taak aan de slag. In deze cursus leer je alles over hoe je jezelf in de juiste modus krijgt voor Deep Work, wat je moet doen om je voor te bereiden op een Deep Work-tijdblok en hoe je routine kunt creëren in Deep Work toepassen.

*Titel van een boek geschreven door Cal Newport

Kwalitatief rust nemen

Als je pauze neemt, blijf je vaak in je stoel zitten en ga je door social media scrollen of het nieuws checken. Op die manier komen je hersenen niet tot rust. Die moeten opladen door gewoon even niks te doen. Een goede pauze is daarom bijvoorbeeld dat je zonder je telefoon een ommetje buiten maakt. Gewoon om je heen kijken. Deze cursus helpt je om voor jezelf te bepalen hoe jíj het beste kwalitatief rust kunt nemen en hoe je dit combineert met jouw takenlijst.

Shutdown Ritual

Aan het einde van de (werk)dag ben je op en klap je gewoon je laptop dicht. Toch werkt het beter om nog éven tien minuten te gebruiken om alles af te ronden. Dus bijvoorbeeld: laptop echt afsluiten en opschrijven welke taken je de volgende dag gaat doen. Een Shutdown Ritual helpt daarbij heel erg goed. Het geeft de benodigde routine voor het einde van de dag als de energie op is. Aan het einde van deze cursus heb jij jouw eigen Shutdown Ritual klaarliggen en is ieder einde én begin van de werkdag direct een stuk beter.

Habit Stacking

Een Habit Stack* is bijvoorbeeld: altijd als ik koffie maak, doe ik tijdens het wachten vijf squats. Daarna loop ik met de koffie in m’n hand direct naar mijn werkplek en zet ik de playlist ‘Deep Focus’ aan op Spotify. Vervolgens start ik met mijn eerste taak. Je koppelt dus goede habits aan elkaar: het een volgt altijd op het ander. Met deze cursus creëer je voor jezelf habit stacks en daarmee simpele routines die jouw dagelijkse praktijk productiever maken.

*Uit het boek van James Clear: Atomic Habits

Eat the Frog

Een frog is simpelweg die ene taak waar je tegenaan aan het hikken bent. Je weet dat het af moet. Je weet dat het belangrijk is dat af komt. Maar je doet het niet. Je stelt uit. Je laat het liggen. Ondertussen knaagt het en voel je de taak steeds meer in je nek hijgen. Met deze cursus maak je het zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf om het gewoon te dóén.

Low Energy Taken

Hoe meer je bezig gaat met productiviteit, hoe meer je merkt wat jouw piekmomenten zijn en wat de momenten zijn waarop je wel vanalles kunt willen, maar wanneer je niet teveel van je mentale capaciteit moet verwachten. Dan zou je een low energy taak erbij kunnen pakken. Taken die weinig haast hebben, niet moeilijk zijn, maar wel moeten gebeuren. In deze cursus leer je Low Energy taken te herkennen en direct te verwerken in je planning.