Hi!

Ik ben Renske en het is mijn missie om jouw unieke focusformule en workflow te ontdekken, zodat je eindelijk weet welke methode wél voor jou werkt.

Die onvoldoendes veranderden alles

Onvoldoendes haalde ik eigenlijk nooit. Op de basisschool zag ik standaard een 9 op mijn rapport staan. De middelbare school was niet anders. Na het maken van m’n VWO-examen werd me vaak gevraagd of ik me zorgen maakte of ik geslaagd was. Mijn antwoord was standaard: nee.

Tuurlijk was ik onzeker over heel veel dingen in m’n leven, maar het uitgangspunt dat ik slim was en kon leren: dat bleef altijd als een paal boven water staan. Een paal waar ik me regelmatig aan vastklampte.

Bleek dat even een illusie

Tot ik Psychologie in Groningen ging studeren. Tijdens het eerste college in een enorme bioscoopzaal kregen we alvast een waarschuwing: veel van ons zouden het einde van het eerste studiejaar niet halen. Ik gniffelde en stootte een vriendin naast me aan. Dat gold niet voor ons natuurlijk.

Tot ik de uitslag van het eerste tentamen kreeg: onvoldoende.

En de 5 tentamens daarna ook.

Wat mensen over mij zeggen

“Renske laat je op je gemak voelen, stelt kritische vragen en denkt graag met je mee. Ze geeft gerichte tips, checkt regelmatig bij je in en viert successen met je mee.”

Renske is erg enthousiast. Zij heeft een hoop kennis en ervaring, waardoor ze je gerichte tips kan geven waarmee je weer verder kunt. Deze tips had ik zelf nooit kunnen bedenken, er is zoveel mogelijk.

Je weet meer van me dan ikzelf en dat inspireert me en laat mij nadenken en ontwikkelen”

Kon ik dan niks meer?!

Die zesde uitslag kwam binnen toen ik alleen thuis was. Ik zat boven, zag de onvoldoende op het scherm staan en weet niet meer hoe ik beneden ben gekomen. Mijn moeder vond me op een bankje buiten. Compleet van de wereld

Alles stond stil. Ik dacht dat mijn toekomstplannen van een studie afronden en een baan vinden nu van tafel waren geveegd. Iedereen die dit zou horen, zou me dom vinden. Gniffelen. Over me praten als een mislukkeling. Het voelde als een identiteitscrisis en ontmaskering. Alsof ik vijftig keer in de rondte was gedraaid en losgelaten. Ik wist niet waar ik naartoe moest, wat ik moest doen en wie ik nu precies was. Want de persoon die ik dacht te zijn, daar kon ik niet meer op vertrouwen.

Toch haalde ik mijn propedeuse

In de kerstvakantie zat ik wederom te studeren uit een veel te dik boek. Alles proberen rustig en gefocust door te nemen, maar met veel te hoge hartslag. Er werd op de deur geklopt. Mijn vader kwam binnen. Hij had een notitieboek bij zich en een potlood en ging naast me zitten. En toen, samen op die kamer, hebben we nagedacht over een methode. Een systeem. Een manier waarop ik mijn vakken zou kunnen halen.

Ik paste de methode toe en ik zag mijn eerste voldoende achter mijn studentnummer staan. Het stond er echt.

Eind januari had ik alle studiepunten behaald die ik kon behalen. Mijn propedeuse had ik datzelfde studiejaar nog in the pocket.

Ik was niet dom. Ik was niet veranderd. Ik was geen imposter.

Ik had gewoon mijn unieke methode nog niet gevonden.

Een methode die wél werkt

Sindsdien voelt het alsof ik wakker ben geschrokken.

Ik weet dat ik niet de enige ben. Er zijn zoveel mensen die denken dat ze dingen niet kunnen, terwijl ze eigenlijk hun methode nog niet hebben gevonden. En dat is zo zonde.

Daarom ben ik altijd op zoek naar wat de meest geschikte methode is. Voor mezelf natuurlijk, maar nog meer voor anderen. Productiviteit is zoveel meer dan altijd alles maar sneller en efficiënter. Ik vind het zo zonde dat daar zoveel aandacht naartoe gaat. Jouw productiefste versie ontdekken gaat net zoveel over hoe je gefocust werkt als wat je doet als je energieniveau op 20% zit en niks doen de allerproductiefste keuze is.

Leren door te doen

Ik heb dus psychologie gestudeerd, heb 2 mastertitels en ben door de jaren heen expert geworden op het gebied van leerstrategieën, onderzoek en gedragsverandering. Dat is gelukt doordat ik heb mogen leren van experts en door mijn eigen focusformule toe te passen en steeds verder aan te scherpen. Ik ben jarenlang onderzoeker geweest en heb onderwijs ontwikkeld tot op masterniveau. Twee boeken geschreven. Talloze studenten en kenniswerkers gecoacht. Stapels boeken gelezen, podcasts geluisterd en lessen uit geleerd. En ik stop nooit met mezelf ontwikkelen. En al helemaal niet met de vertaalslag maken naar wat voor jóú werkt.

Als je met mij werkt krijg je:

 • Een enorme bak ervaring.
 • Eerlijk advies (dat kan soms confronterend zijn, maar ik weet wat het oplevert, dus ik doe het alsnog).
 • Een expert op het gebied van gedragsverandering. Dat betekent dat ik heel goed naar jou luister en mijn adviezen helemaal op jou afstem.
 • Iemand die jarenlang onderwijs heeft ontwikkeld en verzorgd en weet welke leerstrategieën effectief zijn.
 • Persoonlijke aandacht, gekoppeld aan de enorme database aan verhalen en ervaringen die ik door de jaren heen heb verzameld van mensen die ik al heb geholpen.
 • Ik ben nogal verslaafd aan alles wat met productiviteit te maken heeft, waardoor ik talloze boeken, artikelen en nog meer podcasts heb gelezen en geluisterd. Heel veel kennis van heel veel experts heb ik daarom in mijn achterzak zitten.

“Mijns inziens veruit een van de beste docenten die ik ben tegengekomen”

Random feiten over mij

 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken is mijn ultieme doel.
 • Elk jaar ben ik op ski’s ergens in de bergen te vinden. Ik sta al op die dingen sinds ik 8 ben en vraag me niet een bal tussen twee palen te krijgen, maar skiën: dat kan ik.
 • Ik heb heel veel in de horeca gewerkt én ik ben opgegroeid in een hotel. Ik weet wat het is om de wensen van een ander voorop te stellen. En wat er gebeurt als je een glas laat vallen en opeens alles en iedereen stil is.
 • Ik haat spoilers, maar dan ook echt. Achterkanten van boeken lees ik niet bijvoorbeeld 🙂
 • Niks is lekkerder dan cakebeslag. Ok misschien cheesecake.
 • Ik luister heel veel podcasts. Vooral over (je verwacht het niet) productiviteit, gewoontes en zelfontwikkeling, maar ik kan ook verslaafd raken aan podcasts met een goed verhaal, vooral als het om true crime gaat. 
 • Ik heb in meerdere bands gezongen.
 • Ik krijg een fysieke reactie als ik ergens Comic Sans zie. Don’t do this to me peoples.

Ik geloof totaal niet in een one-size-fits-all concept. Bepaalde productiviteitshacks kunnen voor heel veel mensen heel goed werken, maar voor jou net zo goed helemaal niet. En dat is helemaal ok. De key is weten welke tips de grootste kans hebben om voor jóú te werken en laat ik daar nou een specifieke skillset in hebben ontwikkeld :). Ervaren hoe het is als een tip écht werkt en je die laptop met een heerlijk voldaan gevoel dichtklapt dan weet je: ik heb weer een stap gezet richting mijn Zone of Perfect Productivity.

Het kan echt. Gebruik tijd op een manier die wél voor jou werkt.

Het is mijn missie om jou de methode te geven die voor jou werkt, zodat jij in minder tijd de taken afvinkt die je af wil vinken. Zodat je tijd overhoudt, de controle terugpakt en daadwerkelijk gaat doen wat jij wil doen:

 • De hele ochtend heerlijk met mensen die je leuk vindt in een koffietentje hangen
 • Niks anders dan een goed boek lezen en met een kop thee derbij
 • Die serie gewoon bingewatchen zonder schuldgevoel
 • Die ene opleiding volgen die al zo lang op je verlanglijst staat

 Laat je niet meer ondersneeuwen door die oneindige takenlijst en het gevoel dat er nooit licht komt aan het einde van de tunnel. Als je óóit over jezelf hebt gedacht dat je lui, dom, ongedisciplineerd of chaotisch bent: dat ben je niet. Je hebt gewoon de juiste methode nog niet gevonden.

Benieuwd wat jouw perfecte methode is? Kijk snel bij mijn aanbod of vul het contactformulier in!

Ik heb de trap al gebouwd. Je hoeft alleen nog maar je voet op die eerste tree te zetten. 

Ben jij er klaar voor?

Meer van me weten?

 • Luister naar mijn podcast Plan and Simple voor een inkijkje in de unieke gewoontes van mijn gasten en natuurlijk voor inspiratie over focus en aandacht.

Volg me op LinkedIn

Volg me op Instagram