Focus Funnel Programma

Dus jij wil nou eindelijk eens daadwerkelijk doen wat je gepland had te doen?

Iedere dag met een voldaan gevoel die laptop dichtklappen?

Optimaal gebruik maken van jouw focusmomenten zodat je daarna kunt relaxen zónder die tetterende stem die begint met ‘moet je nu niet eigenlijk…’?

Je zat er helemaal klaar voor. Eindelijk tijd om die ene taak te doen. Die taak die je had laten liggen. Die je te lang had laten liggen.

Je had zelfs een paar tips toegepast die je hier en daar had opgepikt. Eerder opstaan, iets met Pomodoro, de meldingen op je telefoon op stil. Focusmuziekje. Top.

Twee uur later heb je je nog nooit zo onproductief gevoeld. Je wist niet waar je moest beginnen, je pakte toch die telefoon er ‘even’ bij, werd afgeleid door iemand die je nodig had (en die je graag verder wilde helpen natuurlijk), door halverwege een bak koffie te halen raakte je er helemaal uit en toen bedacht je je ook nog dat je een andere urgente taak was vergeten die je in 10 minuten zou wegwerken, maar waar je uiteindelijk bijna een half uur zoet mee bent geweest.

Wij gaan jouw perfecte methode creëren

En het was niet de eerste keer. Je voelt het inmiddels veel te vaak: dat knagende, sluimerende schuldgevoel. Je zegt het niet hardop, maar je vindt jezelf lui. Ongedisciplineerd. Alsof je één onverwachte situatie verwijderd bent van ontmaskering. Dat moment waarop iedereen die dacht dat je je zaakjes voor elkaar had erachter komt dat je eigenlijk totaal geen overzicht hebt. Dat je in het heugelijke bezit bent van een oneindige, maar tegelijkertijd onvolledige takenlijst. En om die angst om door de mand te vallen weg te stoppen, stel je tot het laatste moment uit. Doe je eerst de leuke taken. Ben je vervolgens ’s avonds nog bezig met de rest (maar dat zeg je niet tegen anderen).

Als je iedere dag met tegenzin die takenlijst erbij pakt, hoe leuk is je werk dan eigenlijk nog?

Het is frustrerend als je wéét dat het niet lukt en dat je iets niet goed doet, maar je kunt de vinger maar niet op de zere plek leggen. I’ve been there. En ik heb allang geleerd: ook als iedereen roeptoetert in alle uithoeken van social media dat ‘deze tip echt voor iedereen Dé Oplossing is’, dan is dat onzin. Niet iedere tip werkt voor iedereen op dezelfde manier, omdat – en ik ga iets heel geks zeggen nu – ieder mens anders is. Anders werkt. Andere afleiders heeft. Ander uitstelgedrag. De kunst is om jezelf te leren kennen en te weten wat voor jou werkt. Pas dan ga je vlammen.

Ook jij hebt taken ergens op een stoffige lijst staan waarvan je niets liever wil dat ze nou eindelijk eens gedaan zijn. We both know it.

Wat het Focus Funnel Programma je oplevert:

 • Jouw unieke methode waardoor je full focus nu ein-de-lijk die taken gaat afvinken die je af wil vinken.
 • Een planner die je stap voor stap meeneemt in het proces, zodat je zelf niet hoeft na te denken over wat eerst en laatst moet. Je hoeft alleen maar de bladzijde om te slaan.
 • Meer tijd om te doen wat jij wil doen. Sporten. Een boek lezen. Terras pakken. Netflix. Mensen zien die je leuk vindt. Met als dikke vette bonus dat je…
 • …volle bak gaat genieten van deze dingen. Doordat je controle gaat ervaren over je taken, kun je ook veel beter loslaten. Geen stem meer in je achterhoofd die zegt: “Ik zou nu eigenlijk…”
 • Een enorm voordeel ten opzichte van anderen: we raken steeds meer verslaafd aan prikkels en afleiding. Met dit programma weet je jouw favoriete afleiders te herkennen en elimineren, waardoor je direct mijlenver voorligt.
 • Minder keuzestress, omdat je naar jouw takenlijst kan kijken en direct weet welke je eruit moet pikken en op welk moment.
 • No more uitstelgedrag.
 • Een gewoonte die je moeiteloos toepast en waar je een leven lang plezier van hebt.

Tijd om de boel op te schudden! Het maakt niet uit hoe je het de afgelopen dagen, maanden of jaren hebt aangepakt. Niets houdt je tegen om het vanaf nu allemaal anders te doen.

Stop reading, start DOING

Als gedragswetenschapper én iemand die onderwijs heeft ontwikkeld tot op masterniveau en talloze ondernemers en kenniswerkers heeft begeleid weet ik als geen ander dat het niet werkt om over een methode te lezen. Om een video te kijken op YouTube. Om een checklist af te werken. Om een online cursusje te pakken voor een schamel bedrag die al door 500+ mensen gevolgd is.

Je leert iets – écht leren bedoel ik dan – door een combinatie van technieken. Door kennis tot je te nemen én direct toe te passen. Door de haakjes te maken met wat voor jou werkt. Dat zijn die momenten waarop je jezelf betrapt en denkt: ‘Ok wacht, het kan dus wel!’. Dat gevoel wanneer je dat ene recept van Jamie Oliver dus toch op tafel zet binnen 30 minuten. Dat.

En dan kun je doen wat jij wil doen. Gaan zoals jij wil gaan. Rust en pauze nemen zonder schuldgevoel. In vlammodus taken afvinken én in relaxmodus volledig ontspannen. Ik heb mijn vlammodus gevonden en ik kan niet wachten om die van jou ook te ontdekken! Let’s GO!

Wat nou als ik het heel praktisch voor je maak. Heel concreet en simpel. Geen schot hagel door maar weer een Pomodorootje erin te schieten. Het is tijd voor jouw Silver Bullet.

Wat gaan we doen?

 • Een maand lang ben ik jouw focusfirestarter, zodat je nooit vastloopt en iedere vraag die je hebt direct kunt stellen
 • De eerste week doorloop je de online leeromgeving die ik voor je heb klaargezet, zodat je volle bak bent voorbereid op de te nemen stappen uit de planner
 • We knallen er na die eerste week meteen in met een 1:1 kick-off van 1,5 uur, zodat je direct een concreet plan binnen handbereik hebt die je heel simpel kunt toepassen…
 • …omdat je de Focus Funnel Planner toegestuurd krijgt in je brievenbus. Dat is jouw nieuwe buddy vanaf het moment dat jouw programma start. De planner is een onmisbaar onderdeel waarmee je iedere dag een simpele stap zet richting meer focus en ontspanning. Je hoeft dus nul na te denken over wat die stap gaat zijn. Dat doet de planner al voor je.
 • Nóg twee 90 minuten-sessies waarin we eerst jouw grootste afleider aanpakken: je systeem (je taken, mails, afspraken, notities, etc.). In de derde sessie gaan we samen evalueren, tweaken en bijstellen, zodat tussen jou en je Full Focus Modus geen speld meer te krijgen is.
 • Je hoeft verder niets te veranderen in wat je al van plan was te doen. Het is zelfs heel belangrijk dat je niets verandert, zodat je direct kunt ervaren wat de invloed van het programma is op jouw unieke, dagelijkse praktijk.

Wat je concreet krijgt:

De Focus Funnel Planner, met onder andere:

• Start- en eindmeting• Maand- en weekoverzichten

• Stap-voor-stap foolproof begeleiding bij meer focus en ontspanning

• Notitiepagina’s• Agenda

• Programmaevaluatie

• Habittrackers• Checklists

Online leeromgeving op de Plan and Simple manier, wat wil zeggen: concreet, praktisch en nooit langer dan nodig

Drie 1:1 sessies van 90 (!) minuten

In de tussenliggende weken de mogelijkheid om (audio)berichten te sturen, waardoor je altijd persoonlijk advies kunt ophalen gedurende het programma

“Ik ben nog niet iemand tegen gekomen die zo duidelijk communiceert en laat weten wat je kan verwachten”

Zij gingen je voor:

Je bent een enthousiaste coach en dat werkt motiverend! Ik kan nu veel langer gefocust werken en heb ook meer inzicht in mijn focusmomenten

Caja Heikens

Zij schrijft het

Ik heb nu complete & utter vertrouwen in focusblokken en wat ik kan bereiken in zo’n korte tijd! Het is wereld- en bedrijfsveranderend

IJlien Havenaar

IJlien Havenaar Podcastmanagement

Ik heb ontdekt welke methode/routine voor mij het beste werkt, zodat je daar altijd weer op kunt terugvallen. En je krijgt een geweldige planner waarmee je lekker aan de slag kunt.

Anne Bonthuis

Ik vind focussen nu gewoon leuk! (zeg ik dit echt?) Ik kijk oprecht uit naar m’n focustijdblok, al helemaal omdat het me een voldaan gevoel geeft en ik de rest van de dag een soort high on adrenaline ben.

Maaike

Waarom dit programma wél werkt:

 • Het is as custom made as it gets, zodat je je tijd niet verdoet met tips die toch niet voor je werken. Focusmodus is allesbehalve one-size-fits-all. Wil je een cursus timemanagement? Via Google vind je er direct 43. Daarvoor hoef je niet bij mij te zijn.
 • Het geeft jou waarvan je niet eens wist dat het je leven compleet zou veranderen: jouw ultieme focus én -relaxmodus.
 • Geen saaie lange video’s en dan maar zelf eens effe kijken hoe je die berg met tips gaat toepassen in je nu al veel te volle leven, maar een heel concreet, praktisch plan dat precies past binnen jouw huidige routines (en nog leuk is ook). 
 • Geen coach die vooral zegt dat je heel goed bezig bent, maar een psycholoog die het échte probleem naar boven haalt (en da’s dus niet dat je zogenaamd de aandachtsspanne van een goudvis hebt), kritische vragen stelt en spot on-tips geeft.
 • Maar dan ook weer niet een psycholoog die je gaat doorzagen over onnodige levensthema’s en alleen maar vragen stelt (zodat je zelf tot Het Antwoord komt), maar iemand die als kernwaarden humor en plezier heeft en in zo’n beetje al haar reviews en evaluaties ‘enthousiast’ wordt genoemd.
 • Geen spam in je inbox en een overkill aan extra materiaal waardoor je je eigenlijk direct al een failure voelt (want je kunt dat dus niet allemaal doen), maar de stok achter de deur waarvan je heus wel weet dat je die nodig hebt.

Het is tijd om te knallen en eindelijk complete rust en ontspanning te voelen bij dat wat je te doen hebt, omdat je na dit programma exact weet HOE.

Dit wil jij ook:

Je bent fijn, open, enthousiast en scherp op de momenten dat ik het nodig had, waardoor ik me veel beter kan focussen dan voorheen

Een programma die mij zoveel heeft doen inzien, maar mij ook weer in mijn kracht heeft gezet; een programma geleid door een inspirerende coach! Loved it!

Wat praktische dingen:

 • Alle 1:1 sessies kun je zelf inplannen en zijn online. Je hoeft er de deur dus niet voor uit.
 • Ben je op vakantie? Geen probleem! We kunnen de startdatum eventueel uitstellen en/of we pauzeren het programma wanneer je afwezig bent. Hoe dan ook: we lossen het op.
 • Je hebt drie maanden toegang tot de online leeromgeving. Dat is niet om flauw te doen, maar als stok achter de deur. 
 • De investering voor dit persoonlijke 1:1 traject is 477 euro inclusief btw.

3x wat dit programma anders maakt dan al die andere programma’s:

 • Het gaat niet over zo veel mogelijk taken afvinken in zo min mogelijk tijd. Dit programma gaat over de taken eruit filteren die impact maken en precies weten wat je moet doen om die af te vinken (bedenk je nu maar alvast hoe je je gaat voelen als je die van je takenlijst kunt strepen, voelt goed hè?)
 • Geen overload aan tips om je ‘Productiviteit Een Boost Te Geven’, maar de paar golden nuggets waardoor jij gaat knallen (en je dus geen tijd verspilt met het uitproberen van tips die jou toch niet verder helpen)
 • Geen groepssessies waarbij je bij de start van de Zoommeting al afgeleid raakt door de chats die binnenstromen. Geen platform dat vooral bezig is met alles schaalbaar maken. Geen pratend hoofd die haar gemiddelde klant toespreekt. Het Focus Funnel Programma is een persoonlijk traject en gaat dus over jou. En niemand anders.

Renske heeft me leren inzien waar mijn focus sweet spot ligt en die kennis is goud waard.

FAQ

Ik ben ondernemer, past dit programma dan wel bij mij?

Yes, dat kan heel goed! Als ondernemer heb je ook van die taken die continu onderaan je lijst blijven staan. Denk aan consequent content creëren, je financiële administratie, iets met je website onder handen nemen. Je kunt in dit programma steeds jouw eigen takenlijst als basis nemen en aan de slag gaan met datgene wat je nou eindelijk eens van die takenlijst wil afvinken. Stel je éven voor hoe dat zou zijn: dat die eindelijk weg zijn. Kláár. Goed gevoel toch?

Ik werk in loondienst, is dit dan wel iets voor mij?

Jazeker! Het grote voordeel is dat ik veel ervaring heb met werken in loondienst en veel van de mensen die ik al heb begeleid als productiviteitstrainer in loondienst werken. Daardoor weet ik precies wat je bedoelt met iets als ‘dan heb ik een plan gemaakt voor de dag en dan loopt álles anders dan verwacht’. Dat dus.

Ik ben student, is het Focus Funnel Programma dan wel geschikt voor mij?

Absoluut. Ook als je student bent heb je grote taken te doen waar je echt even voor moet gaan zitten. Heel veel zelfs en focus is dan onmisbaar. Doordat ik jarenlang coördinator ben geweest van het vierde studiejaar van een grote opleiding, weet ik precies hoeveel druk het kan geven als je grote projecten zoals bijvoorbeeld je scriptie te doen hebt in korte tijd. Bovendien heb ik talloze studenten persoonlijk begeleid, waardoor ik weet hoe lastig het is om je studietaken te combineren met alle afleidingen die als student op je af komen. En denk je even in hoe waardevol het zou zijn als je al in deze fase jouw persoonlijke focusmethode gaat vinden die voor jou perfect werkt: dat is ook na je studie van onschatbare waarde.

Is het de investering wel waard?

Hoeveel is tijd je waard? Denk aan jouw laatste vakantie: aan het gevoel van rust. Van overzicht. Van loslaten. Stel dat je dat gevoel veel vaker zou kunnen ervaren. Want zo voelt het echt: als focus je masterskill wordt, dan komen er opeens gaten in je agenda. Die jij kunt vullen op jouw manier met dingen die jíj wil doen. Tijd is kwetsbaar en raakt op. Bedenk je wat tijd je waard is en daarmee of je een investering wil doen in meer tijd. Het lijkt me geen lastige beslissing.

Wat gaan we tijdens de 1:1 sessies doen?

Tijdens de eerste kick-off sessie bereid ik me goed voor en ga ik je vragen stellen, zodat we samen écht kunnen onderzoeken welke randvoorwaarden voor jou onmisbaar zijn om gefocust te kunnen werken. Geen enkele productiviteitstip werkt voor iedereen op dezelfde manier. Iedere klant die ik heb gehad heeft een totáál ander pakket van randvoorwaarden en een compleet unieke methode. Tijdens die eerste sessie zetten we dus echt de toon voor jóúw focusfire. De tweede sessie is helemaal gericht op de grootste afleider voor heel veel mensen: jouw systeem. Ik stuur je van tevoren een korte vragenlijst waarin ik je vraag naar je huidige systeem (hoe organiseer je nu je taken, agenda, inboxen, etc.). Tijdens de sessie gaan we vervolgens jouw systeem een upgrade geven, zodat het véél minder onrust oplevert en jij in een split second dé taak kunt kiezen die je op dat moment het beste kunt doen. De derde sessie ten slotte is all about evalueren en reflecteren, waarbij we de input daaruit meteen vertalen naar een plan die je na het programma kunt gebruiken. Jij weet dus exact wat je moet doen en op welke manier. Had ik al gezegd dat je na iedere sessie van mij een verslag toegestuurd krijgt? Je hoeft dus geen aantekeningen te maken en je kunt je volledig focussen op ons gesprek. Ik hou dus van focus 🙂

Maar ik doe echt nog helemaal niks met productiviteit, is dit programma dan wel iets voor mij?

Dat is helemaal ok! Het goeie nieuws is dat je niet meer hoeft na te denken waar je moet beginnen. De planner en de video’s zetten je direct in de actiestand. Ik neem je stap voor stap mee in het proces.

Maar ik heb al heel veel productiviteitstips geprobeerd, moet ik dan nu wéér iets gaan proberen?

Je leest dit natuurlijk niet voor niks. Waarschijnlijk heb je, net als ik jaren geleden, talloze tips getest en werd het één grote blur waardoor je niet meer wist wat je als eerste en laatste moest doen. Overwhelm noemen we dat ook wel en is helemaal logisch. Met dit programma is alles teruggebracht naar concrete, praktische en simpele stappen. Jij weet wat je moet doen en ik begeleid je along the way.

Ik heb eigenlijk vrijwel geen tijd in mijn agenda voor focusmomenten, dus dan is dit programma sowieso niks voor mij toch?

Die spaarzame focusmomenten die je bij elkaar kunt sprokkelen gaan we juist met dit programma keihard bewaken en optimaal benutten! Je gaat er echt van schrikken hoe je in korte tijd veel meer kunt doen dan je van tevoren had gedacht. En wat helemaal goed nieuws is: omdat je een gewoonte creëert met dit programma waar je levenslang op kunt rekenen, vind je zelfs in korte momenten veel sneller die focus. Je schiet dus veel sneller dan je gewend was in focusmodus. Trust me, dit gaat dingen voor je veranderen.

Hoezo is focus de gouden hamer in mijn gereedschapskist?

Ken je de piramide van Maslow nog? Net zoals je je niet bezighoudt met een nieuwe vriendschap als je geen dak boven je hoofd hebt, heeft het ook weinig zin om je volle bak te storten op pleisters op je stressklachten plakken als je niet eerst de kern van het probleem te pakken hebt. En dat is: doen wat je moet doen. Doen wat je wíl doen. En dat lukt niet als je niet weet hóé je dat moet doen. Hoe je dat het beste kunt doen (lees: focusfire). Dan zit je tijdens je cursus mediteren voor beginners alleen maar lijstjes af te lopen. Start met de kern en pas dan krijg je die diepe ontspanning.

Heb je niet eerst even een korte tip voor me? Waarom moet het direct 30 dagen zijn?

Natuurlijk kun je op Instagram alvast wat tips opdoen die ik daar deel (@rensandsimple). Je kunt ook beginnen met het luisteren van mijn podcast (Plan and Simple). Maar ik ga je wel alvast vertellen: al die losse tips die je overal kunt vinden, dat is als dat moment dat je een IKEA-kast hebt gekocht en je dat plastic zakje met al die schroefjes en moertjes op z’n kop gooit: je wéét dat het uiteindelijk allemaal een functie heeft en zou moeten werken, maar je hebt alsnog dat boekje nodig om die kast in elkaar te zetten die zo leuk op pagina 87 van de catalogus stond. Let me be your boekje. Als je écht amper tijd voor deze gouden hamer in je toolbox hebt, dan kun je ook even kijken bij de Focus Fix. Dat is één knalsessie waar je direct mee aan de slag kunt. 

Waarom 30 dagen eigenlijk?

Uit verschillende onderzoeken komen verschillende resultaten over wat nodig is om een gewoonte te creëren, maar dit is een minimale tijdsduur die nodig is om in ieder geval de stappen goed te laten landen in jouw dagelijkse praktijk. Dat je weet wat de volgorde en invulling is van de stappen die voor jóú werken. Dat lukt niet even op een donderdagavond. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kleine stappen – die je daadwerkelijk jezelf ziet doen – over een langere tijdsperiode veel beter werkt dan enorme stappen proberen te zetten in korte tijd. Ik kan het ook niet aan mezelf verkopen als psycholoog en onderwijskundige om te pretenderen dat je dit wel effe doet. It takes some time, maar dan ga je wel vlammen. BAM.

Ben jij er klaar voor?